CANADA: ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ιστοσελίδα “ζωντανεύει” τους πεθαμένους!

Μία νέα υπηρεσία έκανε την εμφάνισή της, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του MIT η οποία υπόσχεται να χαρίσει “αιώνια ζωή” και εικονική επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο μετά θάνατον!
Η Eterni.me έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι πεθαμένοι να μπορούν να “επικοινωνούν” με τους ζωντανούς…
Ο τρόπος λειτουργίας είναι σχετικά απλός μιας και οι χρήστες αφού επιτρέψουν στην υπηρεσία να έχει πρόσβαση στις διαδικτυακές δραστηριότητές τους, όπως για παράδειγμα τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίες, email κλπ, απ’ όπου και αντλεί πληροφορίες και στη συνέχεια δημιουργεί ένα ψηφιακό πορτρέτο του χρήστη σε περίπτωση που αυτός πεθάνει, για να μπορούν οι φίλοι του να συνεχίσουν να επικοινωνούν μαζί του.
Για να μπορέσει η υπηρεσία να αναπαραστήσει τον πεθαμένο χρήστη περνάει τα δεδομένα που έχει μαζέψει από αυτόν, μέσα από πολύπλοκους αλγόριθμους ψηφιακής νοημοσύνης κι έτσι μπορεί και δημιουργεί ένα εικονικό προφίλ που μιμείται την προσωπικότητα του χρήστη και μπορεί να αλληλεπιδράσει και να προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές σε φίλους και οικείους του.
Αν και αρκετά μακάβρια ιδέα όπως φαίνεται έχει πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό αφού ήδη έχουν γραφτεί πάνω από 1.300 χρήστες μέσα σε ένα 24ωρο.  www.sos-sygapa.eu 

Δεν υπάρχουν σχόλια: