CANADA: ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Δύο νέα βιβλία μεταφρασμένα από αγγλικά, για παιδιά διαζυγίων

1. Αντιμετωπίζοντας το παιδί μετά το διαζύγιο

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει την οδυνηρή εμπειρία
Συγγραφείς: Βίκι Λάνσκι. Θέμα: Ψυχολογία (γενικά). Εκδότης: Αναστασιάδης. Σελίδες: 221. Ημ. Έκδοσης: 01/01/1994
Περιγραφή:

Τα παιδιά δεν πιστεύουν ότι σε ένα διαζύγιο ενδέχεται να μη φταίει κανείς. Θα κατηγορήσουν εσάς, τον/την πρώην σύζυγός σας ή και τους δυο σας -ή ακόμη χειρότερα, θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους. Και ανεξάρτητα από την ηλικία τους, σας χρειάζονται για να τα καθησυχάσετε και να τους προσφέρετε ασφάλεια και αγάπη ώστε να ξεπεράσουν την οδυνηρή εμπειρία.

Η Βίκυ Λάνσκι στηρίζεται στη σύγχρονη παιδαγωγική και ψυχολογία του παιδιού. Έχοντας περάσει και η ίδια αυτή την εμπειρία, προσφέρει πολύτιμες συμβουλές.

2. Τα παιδιά μετά το χωρισμό

Author: EDWARD TEYBER
ISBN: 978-960-494-228-2. Pages: 372. Dimensions: 15X23. Cover_Type: ΜΑΛΑΚΟ
Το διαζύγιο είναι μια εξαιρετικά επώδυνη κατάσταση και οι πληγές που αφήνει χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν. Το ποσοστό των διαζυγίων έχει αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία και, ανεξάρτητα από τους λόγους που μπορεί να οδηγούν σε αυτή την κατάσταση, υπάρχει μία παράμετρος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, τα παιδιά. • Ποιες είναι οι ανησυχίες των παιδιών κατά τη διάρκεια του χωρισμού; • Πώς μπορείτε να προφυλάξετε τα παιδιά σας από τις μεταξύ σας… εχθροπραξίες; • Πώς αντιδρούν τα αγόρια και πώς τα κορίτσια στο χωρισμό; • Πώς μπορεί η διαμεσολάβηση των δικαστηρίων να γίνει μια ανώδυνη διαδικασία; • Ποια είναι τα προβλήματα ανατροφής που προκύπτουν μετά το διαζύγιο; • Γιατί τα παιδιά τείνουν να ωριμάζουν πρόωρα όταν οι γονείς τους χωρίζουν; Τελικά, το διαζύγιο δεν είναι απαραίτητα το τέλος, μπορεί να είναι κάλλιστα μια νέα αρχή. Οι γονείς, με την αγάπη και αφοσίωση που ούτως ή άλλως συνεπάγεται ο γονεϊκός τους ρόλος, μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια τα παιδιά στο νέο τρόπο ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: