CANADA: ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ..... ΓΟΝ.ΙΣ


ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: ΣΥΓΑΠΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟ Ι. -ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΒΥΤΙΝΙΔΗ Α.)
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/goneas-goneis-gonis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ksipnistere_+%28.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++%CE%9F+%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CF%8E%CE%BD+%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%AF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD%29
Σαν τις παρακάτω καταγγελίες, έχουν φθάσει πάρα πολλές στα γραφεία μας.
Σημειώνουμε οτι ο μοναδικός φορέας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διαζευγμένων και των παιδιών τους συνεχίζει να είναι ο ΣΥΓΑΠΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΟΝ.ΙΣ ΑΘΗΝΩΝ  1) ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ  
2)ΤΑΣΟΥ ΒΥΤΙΝΙΔΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑ
Ως γνωστό το δήθεν 'σωματείο' ΓΟΝΕΊΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ Αθηνών (ΓΟΝ.ΙΣ Αθηνών) δημιουργήθηκε από μέλη του συλλόγου για την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια, (ΣΥΓΑΠΑ) όταν ο πρόεδρος του Νικόλας Σπιτάλας, ενεργώντας  από κοινού με ορισμένα μέλη του σημερινού συλλόγου μας συμπεριλαμβανομένων και εσάς, έγινε σφοδρός πολέμιος του σχέδιου νόμου που επρόκειτο να καταθέσει στη Βουλή ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης. Διατάξεις σχετικές με την συνεπιμέλεια πιθανόν να γίνονταν νόμοι του κράτους, όμως η πολεμική που αναπτύχθηκε σε βάρος του σχεδίου νόμου ................................. ................................................
..............................................................................................................................................
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ
Όπως ενημερωνόμαστε από το site του συλλόγου, το καταστατικό για την ίδρυση του σωματείου ΓΟΝ.ΙΣ Αθηνών κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών την 11.11.2008 και η εξέλιξη του μέχρι σήμερα (δηλαδή μετά παρέλευση 14 μηνών) είναι άγνωστη. Ως πρόεδρος του συλλόγου δεν έχετε προβεί σε ενημέρωση των μελών καλώντας τα σε ανοικτή συγκέντρωση και γράφοντας στα πρακτικά το θέμα ενημέρωσης. Φθάσατε δε μέχρι του σημείου να αρνηθείτε να δώσετε τον αριθμό της κατάθεσης στο τρίτο μέλος του Δ.Σ κα Ευαγγελία Παπαφιλίππου όταν σας το ζήτησε στις 14/01/2010. Αν και δικηγόρος στο επάγγελμα κι ενώ γνωρίζετε ότι έχει έννομο συμφέρον και επιθυμεί να προστατέψει τον εαυτό της από πιθανώς παράτυπες ή και παράνομες ενέργειες σας, εσείς με την πρόφαση ότι ίσως διαρεύσει το έγγραφο, της το αρνηθήκατε. Με τον τρόπο αυτό και παρανομήσατε και αναγορεύσατε ευατόν ως τον μόνο εγγυητή της ασφαλούς διοίκησης του συλλόγου μας.
Από όσα κατά καιρούς μας είπατε, από τον φάκελο που υποβάλατε εσείς ο ίδιος στο Πρωτοδικείο «χάθηκαν» οι υπογραφές των ιδρυτικών μελών και εξ αυτού του λόγου υπήρξαν καθυστερήσεις στην έγκριση του. Τα ονόματα των ιδρυτικών μελών όπως με δική σας ευθύνη είναι αναρτημένα στο site του συλλόγου είναι κατά σειρά:
1. Παπαρηγόπουλος Ιωάννης 2. Βυτινίδης Αναστάσιος 3. Μητσοπούλου Ελένη 4.Πηγαδάς Κων/νος 5. Παπαφιλίππου Ευαγγελία 6. Καλαποθαράκος Δημήτριος 7.Μαρούλης Παναγιώτης 8. Μέγγουλης Δημήτριος 9. Δρακόπουλος Ιωάννης 10.Γκόγκος Σπύρος 11. Τσακωνιάτης Κων/νος 12. Καρατζάς Αθανάσιος 13. Ανέστης Ραφαήλ 14. Καχραμάνης Σωκράτης 15. Μαλλιάρης Αθανάσιος 16. Δαγιάσης Δημήτριος 17. Παπάζογλου Ιάκωβος 18. Παπακωστόπουλος Νικόλαος 19. Παντελάκης Μωυσής 20. Μελέτης Γεώργιος

.............................................................................................................................................................................
Από το γεγονός ότι είναι αδύνατον να εγκριθεί σύλλογος με φωτοτυπημένες υπογραφές, από την στιγμή που χάθηκε το έγγραφο με τις υπογραφές θα πρέπει να καταθέσατε νέο με πρωτότυπες υπογραφές. Τέλος, στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.goneas.gr, του οποίου την ευθύνη σύνταξης έχει το Δ.Σ και πρόσφατα την αναλάβατε αποκλειστικά εσείς ο πρόεδρος του σωματείου, όπως αυτή βρίσκεται αναρτημένη την 18η Ιανουαρίου 2010, στην ενότητα Λειτουργίες του Σωματείου - το Δ.Σ του Σωματείου, με έκπληξη διαβάζουμε ότι τα μέλη είναι εννέα (9). Δηλαδή ενώ στην πραγματικότητα η διοίκηση γίνεται από εσάς τα 2 μέλη του Δ.Σ, δίνετε προς τα έξω την παραπλανητική εντύπωση ότι οι αποφάσεις παίρνονται μετά από βάσανο και δημοκρατικό διάλογο πολλών μελών. Ηθελημένα λοιπόν εξαπατάτε πρωτίστως τα ενδιαφερόμενα υποψήφια νέα μέλη και εν γένει όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας.
.....................................
Στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας, στην ενότητα Δράσεις του Σωματείου - News Letters, με έκληξη βλέπουμε να είναι αναρτημένα συνολικά 8 τεύχη εκ των οποίων τα 4 τεύχη έχουν τίτλο ΣΥΓΑΠΑ. Στην ίδια ενότητα Δράσεις του Σωματείου – Δημοσιεύματα, με έκπληξη διαβάζουμε 11 από τα 15 δημοσιεύματα να είναι του συλλόγου ΣΥΓΑΠΑ ενώ υπάρχει ένα που κάνει απευθείας αναφορά τιτλοφορούμενο «η Πρόταση ΣΥΓΑΠΑ». Συγκεκριμμένα τα: 1) Αποστολή e-mail 2) Αστικός Κώδικας, σχέδιο πρότασης αναθεώρησης 3) Αστικός Κώδικας, σχέδιο πρότασης αναθεώρησης- σύντομο κείμενο 4) Πρόταση ΣΥΓΑΠΑ 5) Οι αδυναμίες του νομικού μας συστήμαστος στο οικογενεικό δίκαιο 6) Οι υποθέσεις γονικής μέριμνας στις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης 7) Κηρυχθέντες διαλυμένοι γάμοι για το έτος 2006 8) 12 μύθοι και η πραγματικότητα 9) παρουσίαση της πρότασης αναμόρφωσης του οικογενεικού δικαίου 10) Δελτίο τίπου – 06/10/08 11) Ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δ.Α Σεπτέμβριος 2009.

Εσείς προσωπικά αυθαίρετα και δίχως ντροπή οικειοποιείστε κείμενα άλλων, τα μεταφέρατε εν είδη προίκας και τα αναρτάται ως έχουν στην ιστοσελίδα του ΓΟΝ.ΙΣ Αθηνών.  Κολλήσατε σε όλα την επιγραφή «Το κείμενο αυτό συντάχθηκε από τον συντονιστή και τον ταμία του παραρτήματος της Αθήνας την περίοδο που δραστηριοποιόντουσαν στον ΣΥΓΑΠΑ» εννοώντας εσάς. Μέχρι και τα στοιχεία της  Στατιστικής Υπηρεσίας εμφανίζετε ως να συντάχθηκαν από εσάς ενώ φθάσατε στο έσχατο σημείο να δηλώνετε ότι ακόμα και αυτή η ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου έχει συντάκτες εσάς τους ίδιους.
Είναι προφανές λοιπόν ότι αδιστάκτως και χωρίς κανένα φραγμό παραποιείτε το οτιδήποτε, ακόμα και τα ιστορικά γεγονότα Έχετε αναρτήσει το Δελτίο Τύπου 06/10/08 του ΣΥΓΑΠΑ ως δημιούργημα σας και εσκεμμένα αποσιωπείτε το γεγονός ότι το εκδόσατε εκ των υστέρων, όταν δηλαδή είχε ήδη γίνει η απαλλειφή του επίμαχου κεφαλαίου για την μεταρύθμιση του Οικογενεικού Δίκαιου. Αποσιωπείτε ότι αυτό το Δελτίο Τύπου είναι κατ ουσία αντιγραφή του Δ.Τ που είχε δημοσιεύσει και προωθήσει σε όλα τα ΜΜΕ, σε όλους τους βουλευτές και σε κάθε μαζικό φορέα το παράρτημα του ΣΥΓΑΠΑ Πειραιά, το οποίο ήταν το μόνο που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε τεκμηριωμένα το σχέδιο νόμου..................................
Γίνεται λοιπόν φανερό σε κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη της ιστοσελίδας του ΓΟΝ.ΙΣ  Αθηνών ότι τον προτρέπετε σχεδόν άμεσα να απευθυνθεί κατ ευθείαν στον ΣΥΓΑΠΑ αφού με τα όσα δημοσιεύετε, εμφανίζετε τον ΓΟΝ.ΙΣ  σαν ιδεολογικό και πολιτικό παράρτημα του ΣΥΓΑΠΑ.
........................................
 Αδίστακτα και χωρίς ίχνος ντροπής περιπαίξατε τον ανυπέρβλητου ήθους κ. Όλιβερ Ζάμι και την οικογένεια του, γελοιοποιώντας τον σύλλογο μας αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη γενικότερα. Από την στιγμή που ο ίδιος προβληθήκατε τηλεοπτικά θεωρήσατε ότι ο σκοπός σας επετεύχθηκε και κατά συνέπεια σας είναι αδιάφορο το γεγονός ότι μας εξευτελίζετε όχι μόνο σαν σύλλογο αλλά και σαν λαό. Με την ανεύθυνη απραξία σας θέσατε σε σοβαρό κίνδυνο το κίνημα των γονέων που αγωνίζονται για την αλλαγή του οικογενειακού δίκαιου της χώρας μας, αφού ένα δημοσίευμα που θα αποκάλυπτε την κοροϊδία που διαπράξατε θα είχε συνέπεια να εξευτελιστούμε και να απαξιωθούμε στην κοινωνία και στις άλλες κοινωνικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των παιδιών.

Στην ιστοσελίδα και πάλι του σωματείου, στην ενότητα Δράσεις του Σωματείου – Εκδηλώσεις γίνεται αναφορά στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
Το εισαγωγικό σημείωμα αναφέρει κατα λέξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, διοργανώθηκε εκδήλωση από τον Αθήνα 9,84, τη Δ/νση Σχολικής Μέριμνας - ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο για την Γονεϊκή Ισότητα και το Παιδί (ΓΟΝ.ΙΣ)».
Οι προσκλήσεις για την εκδήλωση γράφουν κατά λέξη «Ο Αθήνα 9,84 – η Δ/νση Σχολικής Μέριμνας-ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων και ο σύλλογος για την Γονεϊκή Ισότητα και το Παιδί (ΓΟΝ.ΙΣ) σας προσκαλούν στην εκδήλωση για ....».
Πάραυτα στις 23/12/2009 μαζί με την ευχετήρια κάρτα από το Δ.Σ του συλλόγου μας στείλατε e-mail σε όλα τα μέλη που λέει κατά λέξη «Δελτίο Τύπου - Ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων υπεύθυνο για την Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τεντόμα και το σταθμό 9,84 οργάνωσαν εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού στο ...» (Σχετικό ...) Δηλαδή, από την μία αγνοείτε τον Πρόεδρο του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 κ. Αθανάσιο Καφέζα που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και από την άλλη προσωποποιείτε όλη τη δράση της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων στον κ. Τεντόμα ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Τον προβάλατε στέλνοντας e-mail έτσι ώστε να δημιουργήσετε τετελεσμένα γεγονότα ενώ στην ιστοσελίδα του συλλόγου ανάρτησατε διαφορετικό κείμενο. Ήσασταν βέβαιοι ότι θα υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις και διαμαρτυρίες αν αναρτούσατε ένα τόσο προκλητικό κείμενο ενώ με το e-mail που στείλατε δεν μπορεί να διορθώσει κανείς τίποτα εκ των υστέρων.
Το φαινόμενο είχε επαναληφθεί και την περίοδο των βουλευτικών εκλογών όπου τόσο από την ιστοσελίδα όσο και από το έντυπο του συλλόγου μας ο κ. Χρήστος Τεντόμας ως υποψήφιος της Ν.Δ προβλήθηκε σκανδαλωδώς, γεγονός που σχολιάσθηκε αρνητικά από μέλη και φίλους. Με αυτόν τον τρόπο, η προσέγγιση πολιτικών από όλα τα κόμματα έγινε από εσάς εξαιρετική ευκαιρία προώθησης προσωπικών κομματικών επιλογών σας και υποστήριξης συγκεκριμμένων προσώπων, σε βάρος της καλής εικόνας και λειτουργίας του σωματείου μας..................................
.........................................
Εμείς, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Γονεϊκή Ισότητα, δηλώνουμε ότι την προσπάθεια αυτή θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πρέπει δε να παραδεχθούμε ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνος του "Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού" κ. Γεώργιος Μόσχος, να καλέσει τις Μ.Κ.Ο με σκοπό να ιδρύσουν το Δίκτυο είναι ενέργεια με όραμα.».    Αθήνα 05/11/2009.
Όταν στη συνέχεια έστειλε ο συντάκτης του το Δ.Τ στον Θανάση Καρατζά για να το δημοσιεύσει στο site του συλλόγου, στις 08/11/2009 έλαβε την παρακάτω απάντηση. «Ηλία, καλημέρα,  Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, την Πέμπτη που πέρασε με καλέσανε στο γραφείο για να υπογράψω κάτι χαρτιά, ο Παπαρρηγόπουλος δεν εξέφρασε τέτοιες απόψεις για το δίκτυο του συνηγόρου του πολίτου...». Δηλαδή ενώ από την μία δηλώναμε ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, εσείς προσωπικά, άλλα λέγατε στους διαδρόμους και υπογίως κτυπούσατε και  υπονομεύατε το ιστορικής σημασίας εγχείρημα.
Μεταγενέστερο e-mail (Παπαρηγόπουλου προς Ηλία Τσαμουργκέλη με ημερομηνία αποστολής 16/12/2009) έχει ως εξής: «Την ίδια μέρα, την Παρασκευή, ο Μόσχος με άλλους Πασοκάδες, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, πήγαν στον Παπούλια. Ψάξε στο Ίντερνετ να δεις άρθρα. Ο Μ. χρησιμοποιεί το δίκτυο για την προβολή του. ... Καλημέρα Γιάννης». Δηλαδή, ενώ θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να ενταχθούμε σε αυτό το μεγάλο κοινωνικό κίνημα που αγωνίζονταν συντεταγμένα πλέον για τα δικαιώματα του παιδιού καθοδηγούμενο από μια Συντονιστική Επιτροπή Μ.Κ.Ο με τεράστια παρακαταθήκη, προσδώσατε ευτελείς σκοπιμότητες στον Συνήγορο του Παιδιού κ. Μόσχο. Αποτολμήσατε ακόμα και αυτήν την εκδήλωση που έγινε στο προεδρικό μέγαρο να την εκχυδαϊσετε προσπαθώντας να μας πείσετε ότι ο συνδυασμός Κάρολος Παπούλιας, Μόσχος και Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου των Μ.Κ.Ο δεν κάνουν έναν παρά μπροστά στο συνδυασμό των Παπαρηγόπουλου, Βυτινίδη και Τεντόμα. ...........................

 ............................................................................
Εν όψει της επαιτείου των 100 χρόνων από τον πρώτο εορτασμό της γιορτής του πατέρα, όλοι όσοι βρεθήκαμε στο σύλλογο την 17η Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Πέμπτη,  συζητήσαμε και αποφασίσαμε να έλθουμε σε επαφή με το αδελφό σωματείο ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ για να κάνουμε από κοινού την εκδήλωση. Πράγματι, την επόμενη ημέρα  (18/12, Παρασκευή και ώρα 20,00) στο γραφείο μας, έγινε συνάντηση των Γιάννη Παπαρηγόπουλου, Ευαγγελίας Παπαφιλίππου, Δημήτρη Καλαποθαράκου, Παναγιώτη Μαρούλη, Παντελή Κιούση και Ηλία Τσαμουργκέλη από μεριάς του ΓΟΝ.ΙΣ, με τα μέλη Σταύρου Γιακμόγλου, Παναγιώτη Αλεξόπουλου από μεριάς του σωματείου ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ. Συμφωνήσαμε ομόφωνα να κάνουμε κοινή εκδήλωση και να καταθέσουμε μαζί την αίτηση μας στον Δήμο Αθηναίων για να μας παραχωρηθεί η Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 20/06/2010 από ώρα 10,00΄ έως 22,00΄. Εσείς μάλιστα, ως πρόεδρος του συλλόγου απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ είπατε επανηλλειμμένα την πρόταση «εμείς κάνουμε πέντε, εσείς κάνετε πέντε, η συνεργασία μας κάνει δεκαπέντε».
Λίγες ημέρες αργότερα μάθαμε ότι με το έτσι θέλω ανατρέψατε την ομόφωνη και κοινή απόφαση και μας πληροφορήσατε πως είχατε προ πολλού καταθέσει σχετικό αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για να μας παραχωρηθεί η Πλατεία Συντάγματος. Δηλαδή όταν όλοι μαζί στις 17/12 συζητούσαμε στο σύλλογο το θέμα (αναφέρεται στα πρακτικά) και αναφερόμασταν σε πρακτικά ζητήματα τα οποία αμφότεροι εσείς αγνοούσατε δύο τινά συνέβαιναν. Ή μας κοροϊδεύατε όλους καθότι είχατε υποβάλει το αίτημα, πράγμα απίθανο, γιατί δεν γνωρίζατε ούτε το ποια ήταν η καταλληλότερη ώρα για την εκδήλωση ή από σκοπιμότητα και εκ των υστέρων μεθοδεύσατε τα πράγματα καταθέτοντας την αίτηση με προγενέστερη ημερομηνία. Όλα τα ενδεχόμενα είναι χειρότερα το ένα του άλλου, αφού αποδείχνει την φασίζουσα συμπεριφορά σας, ότι χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό πλήξατε τον πυρήνα της προσωπικότητας όσων συμμετείχαν στην συνεδρίαση του συλλόγου μας και στην κοινή συνάντηση με την ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ, καθιστώντας μας αναξιοπρεπείς, ψεύτες, ανέντιμους, απατεώνες. Ρεζιλέψατε για άλλη μια φορά τον σύλλογο μας εμφανίζοντας τον αναξιόπιστο συνομιλητή. .........................................................
ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΣ ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Μέχρι σήμερα, οι δράσεις του συλλόγου μας ως επι το πλείστον είναι, εσείς με την ιδιότητα του προέδρου και αντιπροέδρου του συλλόγου μας να συναντιέστε με διάφορους πολιτικούς παράγοντες, να τους εξηγείτε τα αιτήματα μας, να φωτογραφίζεστε και να αναρτάτε τις φωτογραφίες στο site ως αποδεικτικό στοιχείο της δράσης του συλλόγου. Δηλαδή η βασική πολιτική σας αντίληψη και δράση είναι πως με όσους περισσότερους πολιτικούς παράγοντες συναντηθείτε τόσο το καλλίτερο, τόσο γρηγορότερα θα επιλυθούν τα προβλήματα μας. .................................
.............................................................................................................
Το λοιπόν, παρατηρώντας κανείς τον δικό σας πολιτικό βηματισμό βγάζει αμέσως το συμπέρασμα πως όλοι αυτοί δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα τους γιατί δεν έχουν καλές δημόσιες σχέσεις. ‘Οτι κακώς έγιναν τόσοι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες στο διάβα της ιστορίας αφού εσείς σαν θεωρητικοί του παραγοντισμού βρήκατε  πως η λύση στα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα είναι οι καλές δημόσιες σχέσεις. 
Το τι συμβαίνει πραγματικά και το τι ακριβώς κάνετε είναι γραμμένο στην πολιτική ανάλυση με τίτλο «Χωρίς ψευδαισθήσεις» που αποδείχθηκε προφητική και είναι παραδόξως πως, αναρτημένη στο site του συλλόγου από τον Αύγουστο του 2009. Διαβάζει κανείς «Αυτά πρέπει να είναι σε γνώση και συμμόρφωση εκείνων που λειτουργούσαν υπάκουα στο παλιό καθεστώς, την ώρα της σύγκρουσης το υποστήριζαν επικαλούμενοι την ενότητα του συλλόγου (ΣΥΓΑΠΑ) τάχα και όταν είδαν ότι ο αγώνας κρίθηκε, φρόντισαν να μετακομίσουν και να αυτοαναγορευτούν μάλιστα σε ακρογωνιαίους παράγοντες της νέας κατάστασης. Σήμερα δρουν παραγοντικά, φιμώνοντας κάθε άλλη φωνή, υπονομεύοντας το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, τη συλλογική δράση, τη συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς. Την ιδέα της Ομοσπονδίας θα προσπαθήσουν να την βραχυκυκλώσουν και την ιδέα της συνεργασίας με άλλες κοινωνικές οργανώσεις θα την τορπιλίσουν χωρίς δισταγμό, καθώς συλλογική δράση και παραγοντισμός είναι έννοιες ασυμβίβαστες».
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Με τα λύπης μας, όλως προσφάτως μάθαμε ότι φτάσατε στο έσχατο σημείο να συνεδρίασετε στις 12/01/2010 εν κρυπτώ, χωρίς να ειδοποιήσετε κανέναν άλλο μέλος, ώστε να παρευρίσκετε για να εκφράσει προφορικά ή γραπτά την άποψη του. Υπήρχε δε τέτοια συνομωτικότητα ώστε ενημερώσατε την κα Παπαφιλίππου να έρθει στα γραφεία του συλλόγου για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ Πειραιά και μόνο, ο οποίος έχει μηδενική δράση. Την φέρατε προ τετελεσμένων, την παγιδεύσατε ως συνήθως κρύβοντας της το γεγονός ότι θα βρίσκονταν στα γραφεία και ο κ. Παπαρηγόπουλος.
Είναι λοιπόν για εσάς σπουδαίο κατόρθωμα που από τη μία γίνονται μπροστά σε όλο τον ελληνικό λαό ανοικτά Υπουργικά Συμβούλια και από την άλλη εσείς συνεδριάζετε κρυφά. Είναι για εσάς κατάκτηση το γεγονός ότι μεθοδεύσατε έτσι τα πράγματα ώστε να συνεδριάζετε τέσσερα άτομα και να εκπροσωπείτε τρία σωματεία τα, ΓΟΝ.ΙΣ Αθήνας,  ΓΟΝ.ΙΣ Πειραιά και το Δίκτυο των συλλόγων. Είναι για εσάς επιτυχία που από τη μία όλοι μαζί χωράτε σε ένα ταξί κι από την άλλη με την χρήση των τοπονύμιων Αθήνα και Πειραιάς εμφανίζεστε ως εκπρόσωποι κοινωνικού κινήματος με πληθυσμιακή βάση εκατομμύρια πολίτες.
Για όλα όσα παραπάνω αναφέρθηκαν, που είναι ένα σταχυολόγημα όλων όσων έχετε κάνει κι επειδή για αμφότερους είναι αυτοσκοπός να κρατάτε με κάθε τρόπο την σφραγίδα του σωματείου ΓΟΝ.ΙΣ Αθήνας, ώστε να τον χρησιμοποιείτε σαν όχημα στην παραγοντίστικη δραστηριότητα σας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων σας κι επειδή δεν έχετε ίχνος ντροπής καθώς εξευτελίζετε όχι μόνο τα όποια μέλη έχει ο σύλλογος αλλά τον ελληνικό λαό, γι αυτό:
Σας καταγγέλουμε και ζητάμε,
1.      Την άμεση παραίτηση σας γιατί αποδεδειγμένα βλάπτετε τα συμφέροντα του Σωματείου ΓΟΝ.ΙΣ Αθηνών, εξυπηρετείτε συμφέροντα ξένα προς τους σκοπούς του σωματείου και εξ αυτού του λόγου υπόκειστε σε πειθαρχικές ποινές σύμφωνα με το άρθρο 7 του καταστατικού του σωματείου.
2.      Να παραδώσετε όλα τα έγγραφα και τις ανεπίσημες καταστάσεις μελών στα ιδρυτικά μέλη 1. Ευαγγελία Παπαφιλίππου, 2. Παναγιώτη Μαρούλη και 3. Κωσταντίνο Πηγαδά για να προβούν στις νόμιμες ενέργειες ώστε να γίνουν οι αρχαιρεσίες στο σύλλογο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
3.      Την άμεση τακτοποίηση της εκκρεμότητας σχετικά με τη μίσθωση του γραφείου που παρά τις εκκλήσεις των μελών παραμένει, για τους δικούς σας σκοπούς, μισθωμένο στο όνομα του κ. Βυτινίδη αντί να είναι στο όνομα του συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ Αθηνών.
Οι καταγγέλοντες
Ευαγγελία Παπαφιλίππου      Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ
Παναγιώτης Μαρούλης          Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Εξελεκτικής Επιτροπής
Κωσταντίνος Πηγαδάς           Ιδρυτικό μέλος
Παντελής Κιούσης                 Μέλος
Ηλίας Τσαμουργκέλης           Μέλος
Αθήνα 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΑΠΑ
1) Την κλειδαριά του Συλλόγου ΣΥΓΑΠΑ επί της οδού Αιόλου 102, διέρηξαν οι Παπαρρηγόπουλος-Βυτινίδης, πράγμα που το γνωρίζουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συνέλευση ΣΥΓΑΠΑ με παρόντα τον Ιδρυτή και Πρόεδρό μας, Νίκο Σπιτάλα και, είχε το δελτίο ειδήσεων Τσαμουργέλη ο οποίος έλεγε οτι ο ΣΥΓΑΠΑ ανανεώθηκε ως νέο ΣΥΓΑΠΑ. Στη συνέχεια της συνέλευσης που παρακολουθήσαμε το δελτίο ειδήσεων με την παραπάνω δήλωση Τσαμουργκέλη, ο Πρόεδρος κλείδωσε τη πόρτα. Την επόμενη όμως ημέρα βρήκαν την πόρτα παραβιασμένη και αλλαγμένη.

2) Τα ονόματα που φέρονται ως ιδρυτικά μέλη, ήταν όλα μέλη του ΣΥΓΑΠΑ όπου είχαν κάνει εγγραφή με έντυπο και ποτέ δεν έδωσαν συγκατάθεση για να αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη άλλου συλλόγου. Μάλιστα δύο από αυτά έχουν λάθος όνομα και ποτέ δεν υπέγραψαν. Το καταστατικό έιναι αντιγραφή του καταστατικού ΣΥΓΑΠΑ και δεν έχει δικαίωμα κανείς να χρησιμοποιεί πνευματικά δικαιώματα άλλων. Το ίδιο έκαναν παλαιότερα και άλλοι όπως ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ (ως ΣΥΓΑΠΑ-Σύλλογος για την Αποκατάσταση της Πατρότητας), κτλ.
3) Ο χώρος και το συνθηματικό goneas - γονείς αποτελεί επίσης πνευματικό δικαίωμα του ΣΥΓΑΠΑ.
4) Εκλεψαν έπιπλα, χρήματα, βιβλία, καταλόγους, κτλ του ΣΥΓΑΠΑ
Για τους παραπάνω λόγους και άλλους, δεν έγινε αποδεκτή η αίτησή τους για νομιμοποίηση από το Πρωτοδικείο. Συνεπώς ότι έχουν κάνει στη συνέχεια είναι παράνομο. Χρησιμοποιούν τους όρους αστική εταιρία, δίκτυο, σωματείο, ΜΚΟ, κτλ πράγμα παράνομο που αποπροσανατολίζει και εξαπατά πολλούς.
Παρουσιάστηκαν σε πολιτικούς και άλλους χώρους ως ΣΥΓΑΠΑ και τους εξαπάτησαν.
Ποτέ δεν έγιναν εκλογές και ΔΣ, εφόσον δεν υπάρχει σχετικό βιβλίο και πρακτικά.
Οσες εκδηλώσεις και αντιγραφές της δράσης του ΣΥΓΑΠΑ φάνηκαν φαιδρές και πολιτικά υποκινούμενες.
Παράνομες χρηματοδοτήσεις ή διαφημίσεις θα πρέπει να ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΣΔΟΕ, Υπουργεία, ΕΣΡ, Εισαγγελέα, κτλ. εάν υπάρχουν δηλωμένες στην εφορία και εάν έχουν εγγραφεί σε βιβλία εσόδων-εξόδων. Ο Ταμίας είναι υπεύθυνος μαζί με τον Πρόεδρο.
Παρουσιάζουν 600 μέλη που ποτέ δεν έδειξαν ούτε καν 10 εγγραφές. Το ίδιο ισχύει και για τον υποτιθέμενο σύλλογο ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ.
Εχουμε πολλές καταγγελίες για τους παραπάνω οτι δηλαδή είναι ανύπαρκτοι και παράνομοι και προσπάθησαν να διασύρουν τη σοβαρότητα του κινήματος για τα δικαιώματα των διαζευγμένων και ιδίως πατεράδων, δηλαδή να το διασπάσουν. Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει σε όλη την Ελλάδα και έχει την συνολική αποδοχή όλης της κοινωνίας. Παρουσιάζουν παράνομα τρία καταστατικά ως δήθεν Αθηνών, Πειραιώς, Χαλκίδας, κτλ, ενώ δεν υπάρχουν καν ούτε σαν φυσικά ούτε νομικά πρόσωπα. Ούτε ονόματα ιδρυτικών μελών δεν υπάρχουν.
Τα ονόματα που έκαναν μία από τις καταγγελίες: Ευαγγελία Παπαφιλίππου, Παναγιώτης Μαρούλης, Κωσταντίνος Πηγαδάς, Παντελής Κιούσης, Ηλίας Τσαμουργκέλης αποτελούσαν μέλη του ΣΥΓΑΠΑ Αθηνών. Επίσης, παρουσιάζουν την παρακάτω ΜΚΟ από τους ίδιους ως αντιγραφή των ιδίων. Είναι πραγματικά επικίνδυνοι:
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΟΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_1515.html?showComment=1306311067599#c1472731572905592786





Δεν υπάρχουν σχόλια: