CANADA: ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Υπόθεση παιδεραστίας: Τι καταγγέλλουν τα θύματα για τον Νίκο Γεωργιάδη

Σε σοβαρές καταγγελίες έχουν προβεί οι ανήλικοι που αποκάλυψαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικήςκακοποίησης από τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Γεωργιάδη, στη Μολδαβία.




Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, οποίος και καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος τους έναντι αμοιβής, προσήχθη από τις μολδαβικές Αρχές λόγω της εμπλοκής του σε κύκλωμα trafficking τον Νοέμβριο του 2010.
μολδαβική αστυνομία έπειτα από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση (η οποία ξεκίνησε ως αποτέλεσμα πιέσεων διαφόρων ΜΚΟ κατά της εμπορίας ανθρώπων) κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας.
Το εν λόγω κύκλωμα εμπορευόταν ανήλικους από εννέα έως16 χρονών, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, το διαδίκτυο και ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, η οποία λειτουργούσε ως «δειγματολόγιο» αφού περιείχε πληροφορίες και φωτογραφίες των ανηλίκων.
Συνήθως τα θύματα ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.
Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, του Νίκου Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με το Documento, αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε υπόθεσηtrafficking.
Ένα από τα παιδιά κατήγγειλε «ιδιαίτερα σκληρή σεξουαλική μεταχείριση» και βιασμό από τον Νίκο Γεωργιάδη.
Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό της ΝΔ, συμπλήρωσε: «Αυτός ζούσε σε αυτό το κτίριο, κι απ’ όσο γνωρίζω, δεν ζούσε μόνος του. Ζούσε με ένα αγόρι, που ονομαζόταν Γκρέγκορι. Του αγόραζε πολλά δώρα και ένα λάπτοπ. Δεν ήταν δύσκολο γι’ αυτόν, γιατί ήταν πολύ εύπορος».
Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Γεωργιάδη, για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης, του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.
Ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: